PlanGarant

Kwaliteitsborging voor een projectontwikkelaar

https://cms.plangarant.nl/wp-content/uploads/2024/10/DSC02404-scaled.jpg

Als projectontwikkelaar speel je een grote rol in het realiseren van bouwprojecten van concept tot oplevering. Kwaliteitsborging is een belangrijk onderdeel van dit proces, omdat het ervoor zorgt dat jouw projecten voldoen aan alle geldende normen en voorschriften. Het verzekert de duurzaamheid, veiligheid en waarde van het project, waardoor je als ontwikkelaar niet alleen voldoet aan de verwachtingen van de klant, maar ook wettelijke vereisten naleeft.

Vraag offerte aan

Wat is kwaliteitsborging voor projectontwikkelaars?

Kwaliteitsborging voor projectontwikkelaars omvat het proces van het controleren en waarborgen van de kwaliteit van elk aspect van een bouwproject, van ontwerp tot oplevering. Als projectontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van verschillende partijen, zoals architecten, aannemers en leveranciers. Kwaliteitsborging zorgt ervoor dat alle betrokkenen hun werk uitvoeren volgens de hoogste standaarden, wat resulteert in een succesvol eindproduct.

Hoe ziet het proces van kwaliteitsborging eruit?

1.

Aanvraag

Het proces begint met de aanvraag bij een kwaliteitsborger. Dit kan door de projectontwikkelaar zelf worden geïnitieerd, vaak in overleg met de opdrachtgever. De kwaliteitsborger is een onafhankelijke partij die toeziet op de naleving van alle kwaliteitsnormen en bouwvoorschriften gedurende het hele project. Dit begint meestal al in de ontwerpfase en eindigt na de realisatie van het gebouw.
2.

Toepassing

Tijdens de uitvoeringsfase komt de kwaliteitsborger regelmatig op de bouwplaats om te controleren of het werk wordt uitgevoerd volgens de vastgestelde plannen en specificaties. Dit omvat inspecties van onder andere constructies, brandveiligheid, bouwfisyca en algemene installaties. De kwaliteitsborger signaleert eventuele afwijkingen of problemen die de kwaliteit van het project in gevaar kunnen brengen.
3.

Afsluiting

Het proces van kwaliteitsborging wordt afgerond met een formele verklaring en eindrapportage. Hierin bevestigt de kwaliteitsborger dat het project voldoet aan alle gestelde eisen. Deze eindrapportage dient als bewijs dat het project conform gestelde eisen is uitgevoerd.

De voordelen van kwaliteitsborging voor projectontwikkelaars

Verbetering van bouwkwaliteit

Door een grondig kwaliteitsborgingsproces te volgen, kunnen fouten en gebreken vroegtijdig worden opgespoord en gecorrigeerd. Dit leidt tot een betere bouwkwaliteit, wat resulteert in een duurzaam en veilig eindproduct. Voor projectontwikkelaars betekent dit meer grip op het proces en de planning met aantoonbare bouwkwaliteit.

Klanttevredenheid

Projectontwikkelaars die kwaliteitsborging serieus nemen, worden gezien door hun klanten. Het leveren van projecten die voldoen aan alle verwachtingen en regelgeving leidt tot hogere klanttevredenheid en een grotere kans op herhalingsopdrachten en aanbevelingen.

Certificeringen

PlanGarant is geaccrediteerd op basis van de EN ISO/IEC 17020:2012 en voldoet hiermee aan de hoogste onafhankelijkheidseisen en deskundigheid. Daarnaast is PlanGarant ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het toont aan dat PlanGarant consistent kwaliteitsproducten en -diensten levert en streeft naar continue verbetering.

Jouw partner in kwaliteitsborging

PlanGarant biedt niet alleen uitgebreide kwaliteitsborgingsdiensten, maar fungeert ook als een betrouwbare partner die ondersteunt in elk stadium van je project. We zorgen ervoor dat je project voldoet aan alle eisen, van ontwerp tot oplevering, en dat je klanten tevreden zijn met het eindresultaat.

Offerte aanvraag

Neem contact op met ons voor deskundige kwaliteitsborging van jouw woning en zorg ervoor dat uw bouwproject voldoet aan alle eisen en normen. Vul hieronder de gegevens voor jouw woning in of bel ons vandaag nog op 010-3027709 en we denken graag met je mee!

Projecten met PlanGarant

Raamovereenkomst Groothuisbouw Emmeloord
Groothuisbouw en PlanGarant hebben een raamovereenkomst gesloten voor alle kwaliteitsborgingprojecten.
Meer over dit project
Woningen op Texel met Barli
Modulaire bouwer Barli bouwt ruim 100 woningen modulair op Texel.
Meer over dit project
Padelbanen met de VPN
PlanGarant borgt samen met de Vereniging van Padelbaanbouwers Nederland de constructies van de padelbanen.
Meer over dit project

FAQ

Wie sluit de overeenkomst af met de kwaliteitsborger en is dus verantwoordelijk voor het offerteverzoek?

Voor PlanGarant maakt het niet uit of de aannemer, (project)ontwikkelaar of externe opdrachtgever de overeenkomst voor kwaliteitsborging afsluit. Wel is het van belang één vast contactpersoon te hebben.

Wie doet de bouwmelding?

U bent zelf verantwoordelijk om de bouwmelding in het DSO te melden.

Welke documenten moet ik aanleveren om te starten met kwaliteitsborging?

Nadat de overeenkomst getekend is, heeft PlanGarant de volgende gegevens nodig om de kwaliteitsborging op te starten:

  • Gegevens over ‘bijzondere lokale omstandigheden’
  • Gegevens over eventuele toepassing van gelijkwaardige oplossingen
  • Plattegrond-, gevel en doorsnedetekeningen schaal 1:100
  • Omschrijving van de bouwmethode
  • Constructieve hoofdopzet (indien bekend)
Binnen welke termijn heb ik mijn borgingsplan?

Na onderteking van de overeenkomst kan PlanGarant het borgingsplan binnen 15 werkdagen voor u gereed hebben.

Wanneer moet ik mijn bouwmelding doen?

De bouwmelding moet vier weken voor aanvang van de bouwwerkzaamheden in het DSO gemeld zijn.

Let op: u kunt uw bouwmelding al melden in het DSO gelijktijdig met de aanvraag van uw vergunning.