PlanGarant

Kwaliteitsborging voor een aannemer

https://cms.plangarant.nl/wp-content/uploads/2024/10/DSC02785-scaled.jpg

Kwaliteitsborging speelt een belangrijke rol in de bouwsector, vooral voor aannemers die verantwoordelijk zijn voor het leveren van veilige, duurzame en conforme bouwwerken. De kwaliteitsborger borgt dat het werk voldoet aan de wettelijke eisen en kwaliteitsnormen. Dit proces helpt zowel de aannemer als de opdrachtgever om risico's te beperken en fouten in het bouwproces te voorkomen.

Vraag offerte aan

Hoe werkt kwaliteitsborging voor aannemers?

Kwaliteitsborging voor aannemers houdt in dat tijdens het bouwproces wordt gecontroleerd of het werk voldoet aan de vastgestelde regelgeving, zoals het Besluit bouwwerken leefomgeving. De aannemer speelt een sleutelrol bij het bewaken van deze kwaliteit door gedetailleerde bouwplannen op te stellen, materialen van goede kwaliteit te gebruiken en te zorgen voor deskundige uitvoering van het werk. Kwaliteitsborging zorgt ervoor dat fouten vroegtijdig worden opgemerkt en gecorrigeerd, wat leidt tot een hoger eindresultaat en minder kans op problemen achteraf.

Hoe ziet het proces van kwaliteitsborging eruit?

1.

Aanvraag

Met proces begint met het indienen van een aanvraag bij de instantie die de kwaliteitsborging gaat uitvoeren, zoals PlanGarant. Dit kan online of via een offerteaanvraag. Bij de aanvraag worden de benodigde projectgegevens verstrekt, zoals de bouwtekeningen en het bestek.
2.

Controle en evaluatie

Na ontvangst van de aanvraag worden de aangeleverde gegevens gecontroleerd op volledigheid. Daarna wordt beoordeeld of het ontwerp voldoet aan de bouwregelgeving. Eventuele knelpunten worden op tijd gesignaleerd en gecommuniceerd naar de aannemer.
3.

Beoordeling op locatie

Gedurende de bouw vindt er regelmatig een controle plaats op de bouwlocatie. Dit om te controleren of het werk conform de ingediende plannen wordt uitgevoerd en voldoet aan het ontwerp.
4.

Afronding en rapportage

Aan het einde van het bouwproces wordt een eindcontrole uitgevoerd. Bij een positief resultaat wordt een verklaring opgesteld dat aantoont dat het project voldoet aan de bouwregelgeving.

De voordelen van kwaliteitsborging voor aannemers

Verbeterde bouwkwaliteit

Kwaliteitsborging zorgt ervoor dat elk aspect van de bouw nauwkeurig wordt geborgd, waardoor de kans op fouten en gebreken sterk vermindert. Dit leidt tot een hoger eindresultaat en een duurzaam bouwwerk.

Klanttevredenheid

Kwaliteitsborging versterkt het vertrouwen van opdrachtgevers doordat zij weten dat de bouwkwaliteit continu wordt bewaakt. Dit leidt tot tevreden klanten en een goede reputatie voor de aannemer.

Certificeringen

PlanGarant is geaccrediteerd op basis van de EN ISO/IEC 17020:2012 en voldoet hiermee aan de hoogste onafhankelijkheidseisen en deskundigheid. Daarnaast is PlanGarant ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het toont aan dat PlanGarant consistent kwaliteitsproducten en -diensten levert en streeft naar continue verbetering.

Start jouw project met vertrouwen

Kwaliteitsborging geeft jou als aannemer het vertrouwen dat jouw bouwproject voldoet aan de hoogste normen. Van verbeterde bouwkwaliteit tot naleving van de regelgeving en klanttevredenheid; het proces van kwaliteitsborging biedt talloze voordelen die bijdragen aan het succes van jouw project. 

Offerte aanvraag

Neem contact op met ons voor deskundige kwaliteitsborging van jouw woning en zorg ervoor dat uw bouwproject voldoet aan alle eisen en normen. Vul hieronder de gegevens voor jouw woning in of bel ons vandaag nog op 010-3027709 en we denken graag met je mee!

FAQ

Wat moet ik allemaal vastleggen in het proces van kwaliteitsborging?

Het borgingsplan geeft aan welke constructie- en bouwdelen door de aannemer vastgelegd moeten worden.

Wanneer komen jullie langs op de bouw?

Als een bouwonderdeel als ‘hoog risico’ wordt beschouwd in het borgingsplan, komt de inspecteur op de bouwlocatie langs voor de vastlegging. Heeft een bouwonderdeel een laag risico, doe je zelf een inspectie.

Hoe doe ik zelf een inspectie van mijn bouwwerk?

Inspecties die je zelf vast moet leggen, leg je vast via een inspectieformulier. Deze inspectieformulieren zijn via PlanGarant te verkrijgen.

Binnen welke termijn heb ik mijn borgingsplan?

Na onderteking van de overeenkomst kan PlanGarant het borgingsplan binnen 15 werkdagen voor u gereed hebben.

Wanneer moet ik het moment van beton storten melden?

Bij voorkeur een week voor het stortmoment maar in ieder geval 2 werkdagen.